Something you didn't know

Inatt drömde jag att jag och min familj? Iallafall mor och far var med. Vi åkte och hälsade på hos några bekanta som hade en hund och inte vilken hund som hellst, utan juste.. -en schäfer. Under tiden vi var hos dessa bekanta ville hunden fram och nosa på mig, men det ville inte jag. Så jag försökte krypa upp i soffan och försökte gömma mig. Det var i princip omöjligt. Så jag lät hoom komma fram och hälsa på mig, när jag skulle resa mig upp tog han min hand i sin mun. Jag försökte ta lös den, men det gick inte -han hade redan börjat stänga igen sin käft. Han började bita hårdare och hårdare och det knakade i hela handen, men på något höger eller vänster så släppte han helt plötsligt sitt bett. Snabbt drog jag ut min sönder tuggade hand och sprang därifrån. Vi hoppade in i bilen och körde till en "sjukstuga" på ett tivoli. På vägen till tivolit hade far börjat sy ett av de djupaste såren i handen - med lila sytråd. När vi var framme så sprang vi fort som tusan till "sjukstugan" som bestod av ett litet hopptält. Fast det var som ingång på understa våningen. Först vid ingången var det tusentals med katter och vi försökte få iväg dom. Men det gick inte, så vi var tvungna att klättra på taket för att komma in till "sjukstugan". När vi hade kommit in genom taket, var det en dragkedja ut på ena sidan och en dragkedja till hundarna på nästa sida. Vilka hundar? -Jo, schäfrar. Sjukt många schäfrar. Och jag var så rädd -så rädd. En kille där hjälpte oss att ta ut schäfrarna därifrån -han lyckades. Vi drog igen dragkedjorna på båda sidorna men de sprang utanför ändå. Efter de fixat klart min hand, skulle vi ut därifrån. Schäfrarna hade sprungit iväg, men jag trodde fortfarande de var i närheten. Så killen visslade dit alla hundarna och de kom såklart på en gång. Jag vet inte hur vi lyckades, men vi lyckades ta oss till bilen. När jag satte mig i bilen och stängt & låst dörren. Kunde jag ta en djup och lättnad suck.. Trodde jag -i våran bil var det just nu ett tiotal med schäfrar.

Sedan vaknade jag, det kändes som att det sprang runt schäfrar i mitt rum så jag var tvungen att tända lampan och krypa ihop i sängen. Min lillebror blev biten när han var liten. Jag och mor var med och.. han blev biten av en schäfer. Jag har aldrig riktigt tyckt om hundar innan vi skaffade Nixon. Bara några fåtal som jag känt länge och bra. Men efter Nixon är jag inte lika rädd för hundar längre. Nu drar jag en och samma ras över samma kant, men det finns en anldening till det. Och juste, schäfern har jag aldrig tyckt om och kommer med största sannorlikhet aldrig göra heller. Jag är inte villig att träna bort min rädsla för de hundar heller. Så är det bara. Jag letade upp en bild jag tänkte lägga in, men jag ångrade mig snabbt. Alla vet nog ändå hur en schäfer ser ut

Be strong and believe at something

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit


Who says I can't be free from all of the things that I used to be



Att ta studenten, ja fy.
Jag hoppas det kommer kännas underbart, helt otroligt underbart! Idag har vi vart och haft utprovning av studentmössorna. Nu är de beställda och vi är ett steg närmare studenten. Hur overkligt känns inte det? Jag kan inte förstå att vi redan är här. Det är dryga sju och en halv månad kvar tills vi tar studenten. Vet ni hur fort den tiden går? Det känns som att det bara var för någon dag sedan som jag sa att jag inte orkar titta på resorna eller allt som finns i Thailand, för resan är åtta månader bort. Idag är det ungefär två och en halv månad kvar tills vi åker. Jag blir rädd för hur fort tiden egentligen går. Den bara rusar förbi oss och jag hänger inte riktigt med.

Today....

Idag känner jag mig som en dålig människa

Ibland gör jag saker för att bevisa för andra att de har fel

Jag älskar att min status åker skyhögt upp så fort det händer något i mitt liv. Det är sån otrolig skillnad och folk är så jävla nyfikna, roligt att se. Visst?

Det här med mina val i livet, jag har funderat rätt mycket på det. Och har nog kommit fram till att de är lite för privata för att ni ska få ta del av dom. Det finns privata saker som ni kanske kommer ta del av, we'll se. Jag skriver ju bara här för att jag tycker det är kul. Inget annat, jag har min privata dagbok att vända mig till också. Så ingen fara, allt kommer ut ur mig på något vis. Jag och min privata handskrivna dagbok trivs väldigt bra ensamma tillsammans. Lucky us! Men är det något ni vill veta, så är det bara fråga. Jag svarar om det inte är allt för privat juu

Jag har inget på hjärtat just nu. Förrutom, att jag saknar min älskade ängel mer än allt i världen. mina tankar går till Dig varenda dag. Jag är så glad att jag hann uppleva så otroligt mycket saker med Dig innan Du lämnade oss här nere på jorden. Men Du vet, en dag ses Vi igen. Det lovar jag Dig. Inte idag och kanske inte imorgon, men en dag. Jag älskar Dig, det är något som fattas mig.. och det är Du

Livin' in my dreamworld, don't you dare wake me up

Jag tänker inte stå och se på medans du begår misstag efter misstag.
Räkna inte med att jag tänker flytta på mig, jag står imellan och gör
allt jag kan för att få dig att inse vad du egentligen ger dig in på.

I hardly knew, the pain was almost more than I could bear

Insåg just att det är den 15 oktober idag. 15 oktober innebär att det är tre månader kvar tills det gått två år. Vart har tiden försvunnit? Känner mig alldeles insnöad. Jag finner inga ord just nu, jag vet att Du finns med mig när jag behöver det. Jag har med mig Dig överallt, hela tiden. Jag älskar Dig, Mormor. Det finns ingen som Dig, Du kommer alltid vara en del utav mig. Jag saknar Dig obeskrivligt mycket, det gör ont i mitt hjärta.. i min själ.

This is me, and I'm exactly where I'm supposed to be

Tusen val är gjorda, här är ett av mina val i mitt liv

Förut var jag en människa som jag inte riktigt kunde hantera. En människa som inte var jag. Jag kände helt enkelt inte mig själv och jag visste inte vem jag var. Jag gjorde saker som jag inte kunde förstå mig på och jag sa saker som jag inte trodde kunde komma ur min mun. Jag dömde människor efter hur dom såg ut, och jag kunde inte stå för den jag var. Jag betedde mig på ett sätt som inte var likt mig och ja..

För något år sedan började jag läsa en bok som heter "Att välja glädje" skriven av Kay Pollak. Den boken har hjälpt mig jätte mycket, den boken har förändrat mig som person och förändrar mig ännu. Till en person som är mig själv. Jag har hittat mig själv och jag vet vem jag är. Jag har insett att man kan inte dömma folk genom deras kläder, det finns även ett innehåll. Man har ingen aning om vem personen är eller vad denne person har varit med om. Jag kan alltså inte dömma en person jag inte känner. Det är helt ologiskt. Efter att jag börjat läsa denna bok, har jag börjat tänka på helt andra sätt. Jag minns inte hur jag tänkte förut, det är nog förträngt. Jag har insett att om jag är irriterad på en person, är det inte något i personen jag stör mig på. Det är enbart något hos mig själv. Jag kan inte ändra på 1000 människor som stör mig, det är endast mig själv jag kan ändra på. Idag är jag en person som har väldigt svårt att säga nej. Det är jobbigt för både mig själv och andra. Det är ruskigt svårt.. Idag är jag en person som ser på världen med helt andra ögon, jag vet att jag måste lära känna personen i fråga innan jag kan säga något om denne människa. Jag kan inte häva ur mig ett och annat hur som hellst om en person jag inte känner. Det är helt fel, och kan även betyda att jag dömmer en helt oskyldig människa. Idag är jag en person som står på helt egna ben, och som kan stå för det jag sagt och gjort. Vissa gånger är svårare än andra. Men har man gjort/sagt något måste man helt enkelt stå för det, även om det är rätt eller fel.

Jag rekommenderar verkligen denna bok. Den är enorm, och den är sjukt bra. Utan den hade jag mest troligt stått och stampat kvar på samma ställe som för ungefär dryga två år sedan.

From all of the things that I used to be

Ja, vafan. Klockan slår snart 23.30 och jag är vaken! Fattar inte att jag orkar, visst att jag sovit idag. Men inte så mycket ändå, och ändå lyckas jag hålla mig vaken. Om jag kommer upp till samhällsen imorgon är en annan fråga, hoppas kan man. Men just nu har jag inte mycket sömn i bakfickan, så det återstår att se hur det går.

Val är något vi alla gör i livet. Jag har hittils (och förhoppningsvis bara) gjort två val som har förändrat mitt liv på, inte små sätt, utan väldigt stora förändringar. Det är inte val jag är stolta över, men jag står för dom så gått jag kan. Dessa val är två väldigt spontana val och ej uttänkta val. Jag skäms för att säga att det är jag som gjort dessa två val, men som sagt -jag står för dom så gått jag kan. Tänk efter före

A smiling face doesn't always mean a smiling heart

Idag hamnade jag i en situation som längre inte var min egen, utan tusen av alla andras. Jag vet att jag inte är ensam om att gå igenom det, men ändå trodde jag att jag var den enda personen i hela världen. Jag klarade mig inte på egen hand, det hade jag aldrig gjort. Men jag drog mig undan, det kanske är mitt sätt att reagera. Men det var tungt, oj vad tungt det var. Om man nånsin kommer över det, de är jag tveksam över. Men, man lär sig något. Erfarenheter är nog bland det bästa man kan ha. Men bara tanken utav att veta att faktiskt andra människor går igenom samma sak som jag aldrig trodde jag skulle klara mig igenom, det är hemskt. Jag vill inte att någon annan människa i världen ska behöva gå igenom det som jag gick igenom. Det är jobbigt, så sjukt jobbigt. Men man lär sig, man öppnar ögonen mer. Jag är rädd, jag är rädd att det ska hända mig igen. Jag är rädd för att jag ska ge mig in i något som gör att jag hamnar i en situation jag inte klarar av att hantera. För jag vet hur det är att vara där, jag vet att jag inte kan hantera den situationen när jag är där. Been there, done that. Jag har lärt mig massvis med saker, jag har b.la. lärt mig att jag inte kan släppa in vem som hellst på livet, jag kan inte lita på någon annan än mig själv. (För det är faktiskt så vi människor fungerar.) Jag har lärt mig att jag är rädd för något så underbart..

8 oktober



Det är mycket i mitt huvud ännu.. eller, om det var mycket senast så är det 10x mer nu. Jag stannar för tillfället i dåtid och jag orkar inte ta mig framåt. Jag har fastnat i något som är svårt att ta sig ur. Hur jag ska komma ur det vet jag inte. Jag vet att jag vill ändra på saker som skett och jag vill att vissa saker ska bli som det var. Tyvärr blir det inte så. Men jag önskar att det kunde.. Jag önskar att det gick och därför stannar jag kvar i dåtid och önskar att det var som förut. But it'll never be the same again

6 oktober

Älskade mormor, tre månader och nio dagar kvar. Då har det gått två år sedan du lämnade oss kvar här nere. Hur kan tiden ha gått så fort? Jag hänger inte med, jag vill inte hänga med. Jag vill stanna kvar i en tid då du fanns här med oss. Om tre månader och nio dagar har jag ännu inte förstått att du aldrig mer kommer finnas kvar här nere med oss. Jag vill inte förstå.. Ordet aldrig och alltid finns inte för mig. Det är ord jag inte kommer kunna förstå, någonsin. Att jag aldrig kommer väckas utav att du ringer kvart i sju och väcker oss varenda morgon, eller att du står utanför ditt jobb och väntar på att vi ska komma förbi. Eller att du kallar mig för stumpan hela tiden, eller att du inte kommer fira jul med oss längre. Eller att nixon inte kommer pissa på sig varje gång han fick träffa dig (för ja, det gjorde han!), eller att, jaa.. Aldrig mer höra din röst. Det skär i mitt hjärta, det gör så ont så smärtan är obeskrivlig. Så jävulskt ont gör det, en smärta jag inte vill att någon nånsin ska behöva känna.

Jag saknar dig, varje dag. Hela tiden. Min själ gör ont, mitt hjärta gör ont. Hela jag gör ont, för jag saknar dig så himla mycket. Det är fint hos Dig på kyrkogården nu, snart blir det ännu finare. Snart kommer alla julgrejer också dit. Det är så himla fint där.. Det hade varit jätte fint om du fanns här nere med oss. En dag ses vi igen, mitt hjärta. Jag lovar att vi gör det. Älskade ängel, jag hade kunnat skriva hur mycket som hellst. Det finns inga nog med ord som beskriver allt. Jag älskar dig

3 oktober



♥ mina småhjärtan

RSS 2.0