Sammanfattning 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? jag jobbade som en tok, fick mitt körkort
2. Höll du några av dina nyårslöften? inte de, hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? icke
4. Dog någon som stod dig nära? näe
5. Vilka länder besökte du? finland
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? ja
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 2010.08.10
8. Vad var din största framgång 2010? alla mina jobb, jag har lärt mig en massa nya saker - bra som dåligt
9. Största misstaget? kanske var för feg, lät tiden gå för långt och då var de försent
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? ja
11. Bästa köpet? ingen aning
12. Vad spenderade du mest pengar på? massvis med småsaker, kläder
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? mina nära och kära
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? who says, och cooler than me
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare om man jämför med 2009, men ändå bara okej
16. Vad önskar du att du gjort mer? skötte skolan bättre
17. Vad önskar du att du gjort mindre? förstört så mycket för mig själv
18. Hur tillbringar du julen? med min familj och moster m.familj
19. Blev du kär i år? jo
20. Favoritprogram på TV? alltid oth, alltid
21. Bästa boken du läste i år? bara inte du av katarina von bredow
22. Största musikaliska upptäckten? ingen
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? min tatuering
25. Något du önskade dig men inte fick? näe
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? minns den faktiskt inte så bra. men jag var med mina nära och kära (en helt vanlig onsdag, men inte vilken som hellst)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? finns de alltid
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? enkel, svart, bekväm
29. Vad fick dig att må bra? familj och vänner
30. Vilken kändis var du mest sugen på? ingen faktiskt
31. Vem saknade du? min älskade ängel - älskade mommo!
32. De bästa nya människorna du träffade? alla är bra på sitt sätt, vissa mer vissa mindre

Happy new year!

Kom ut från duschen för en liten stund sen, ska föna håret och få på mig lite kläder så ska jag ta med mig mina två minsta lillebröder och fara till mommo och hälsa på. Mysigt! Idag blir det finmiddag med familjen osånt. Sedan ska det firas med vännerna! Saknar dock när man var liten och var hemma med familjen hela kvällen, men det blir nog bra det här :)

Måste säga att det gör mig lite rädd att tien går såhär fort, det kändes som att det nyss var 2009, det var ett jävligt jobbigt år, därför känns det som att 2010 bara susat förbi. Nu går vi in på ett nytt år, igen. Hoppas det blir ett tooooppen år!

Gott nytt år!

My angel

Du log mot mig
En sista gång

Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd


Hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv

Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Min ängel..



(Delar utav Shiley Clamp - Jag fick låna en ängel)

Here I'm once again

Jag höll precis på att svara på massa frågor om det gångna året, dock var det alldeles för många så jag raderade allt och sket i det istället. Var förbi på guld och penn, eller vad den heter den där affären. Tänkte hitta ett fint halsband, men jag är ju såndär som använder bara ett halsband (om jag använder något) fast jag kan hitta hur många som hellst fina. Min fina ring har jag redan och det räcker med den. Så det blev ett fint armband istället :) Kan slänga in en bild på den sen, fast tror inte jag orkar. Träffade Amanda idag, sviin länge sen ju! Det här blir awesome!!

Juste, var och solade med mor idag. Förhoppningsvis blev jag lite brunare. Blir dock lite ledsen för mina ögon rinner konstant. Kan ju inte ens gå ut ju, kanske har med solariumet att göra? Jag vet inte, känns lite jobbigt att inte kunna använda mascara (jag vet, det finns vattenfast. jag har en sådan, men när mina ögon blir alldeles vattniga så klumpar sig mascaran typ)

Nu ska jag ösa på med något (alltså lägga mig i sängen och vila en stund)

puss!

You can trust on me, I promise



I slutändan kommer du vara den enda personen du nånsin kommer kunna lita på till 110%. I början av livet litar du på alla som kommer i din närhet. Så småningom lär du dig att bara lita på ett fåtal, ju mer personen du säger en hemlighet till, ju lättare kommer den ut. Eller hur? Men med tiden kommer du inse att den enda du kommer kunna lita på är dig själv. Med tiden inser du att oavsett om du har en bästa vän och det är den enda personen du berättar hemligheterna till, så kommer dom ändå komma ut. Du inser att det är så människor fungerar. Du inser att det inte går att ändra på människor, utan bara på dig själv. Du inser även att det här är den värld vi lever i, och att du är den enda personen du nånsin kommer kunna lita på til 110%.

Och om du inte har insett det ännu, så vet du nånstans djupt inom dig att det ligger en sanning i det jag just skrev

18



Så himla skönt att vara hemma, även fast jag inte varit borta länge så är det ändå asskönt. Idag har jag inte gjort mycket alls, var förbi gymmet en sväng, myst på med min älskade hund, sovit, och bara jobbat. Sista jobb-dagen för detta år. Tänk att vi börjar på 2011 nu, hoppas på ett toppen år. Med tanke på att det är sista halvåret innan studenten och det måste ju så klart firas, förhoppningsvis flyttar jag på mig också. Tänkte lite väl långt bort, ibland måste man.

Alldeles strax ska jag lägga mig på huvudkudden och vila några timmar. Eller ska nog ta och göra det nu. Hörs en annan dag, bloggen. Du är så himla rolig! hehe... näe. puss och godnatt

Dag 28 – Det här saknar jag

Inte det här, men den här personen saknar jag.

Jag saknar min mommo. Det finns så mycket att säga, så mycket jag vill hålla för mig själv.

Jag saknar även när man var liten och världen inte spelade någon roll, man lekte på lika bra oavsett. Riktigt så är inte verkligheten. Den är så mycket annorlunda, så mycket mer att tänka på. Det är inte bara att leva.

Jag saknar pengar, pengar är inte vägen till lycka. Men pengar underlättar så himla mycket, visst att jag jobbar. Men mest av allt skulle jag vilja vara rik, miljonär.

Jag saknar där vi bodde förut, i Tuolla. Det underlättar såklart att bo här på stan, det är så mycket närmare till allt. Men det är ju ändock den plats jag växte upp på. I den lilla "byn"

Jag saknar säkert en massa annat med, men lite av det jag saknar

Lite less på den där "dag-grejen", men vi fortsätter väll ändå..

With the lights out, it's less dangerous



Jag älskar dig, min fina hund!

Ännu en ny dag och här skriver jag. Har fått en vana att vakna kring 10-tiden varje morgon, kan kännas en aning jobbigt dom gånger man lägger sig senare. Jag var aldrig och solade igår, så det får bli idag istället, alldeles strax faktiskt. Efter det ska jag och min bror ut och leta en present till min lilla kusin som blir hela 5år idag, stor pojke!

Jobbet väntar på mig som sagt även idag, det känns faktiskt inte jobbigt alls just nu. Kanske för att jag inte har skolan att tänka på. Skönt! Nu ska jag ösa vidare, puss påer!

Where everything was as fresh as the bright blue sky

Sitter just i soffan och tittar lite teve, har varit i duschen för en stund sen så ska göra i ordning mig strax. Planerade att gå och sola, så jag får väll göra det även fast jag duschat nyss. Jobbet väntar som sagt idag på mig.

21dagar tills planet lyfter

Vila i Frid

Dag 27 – Min favoritplats



Tro det eller ej, men jag har funnit min nya favoritplats.
Kyrkogården, min mommos gravsten

Där trivs jag som allra bäst, där finner jag mitt lugn och där är jag verkligen mig själv. Kan inte riktigt förklara känslan, men det är som ett lugn som tystar ned min kropp när jag kommer dit. Där är jag inte rädd, där är det fridfullt och jag trivs där. Inte nu så att jag skulle kunna bo där, men ni förstår.

I'm not the pretty little girl you think I'm



Jag har inte orkat lägga in bilder från gårdagen, de kommer in eftersom. Igår öste vi på ett gäng, det var kul så länge det varade! Mådde rätt okej imorse, och idag har jag bara varit hemma. Promenerat med hjärtegubben, faktiskt på två långprommisar nu ikväll. Lite duktiga är vi allt! Kvällen säger nog godnatt nu, jag är trött i huvet och imorgon är det dags för mellandagsrean. Förhoppningsvis finns det någon fint till mig med där. Jobbar mån-ons och sön. Nyår på fredag, känner att jag likväl hade kunnat vara nykter då. Men man är väll bara ung en gång, vi får se vad som händer & sker! Ja, det var väll allt i stora drag vad som komma skall. Har inte så mycket mer på hjärtat så jag avrundar nog här.

Jo en sak, det verkar bättre än vad det egentligen är.

puss och kram

Dag 25 – En första

Mina allra första bästa vän
Min storebror, jag hängde efter honom överallt, jag ville göra allt med honom
Han både var och är min förebild.



Dag 26 – Mina rädslor

Att komma människor för nära
Att avslöja för mycket hemligheter
Att vara ensam
Mommos två årsdag
Att vara för ärlig
Att säga för lite
Att lita på någon för mycket
Att vara själv ute på kvällen/natten

Ho-ho-ho I have only one wish, and that's you

Julmaten satt fint i kistan, nu är jag mätt och belåten. Äckligt mätt dessutom. Min mage är typ överfull och jag får knappt i mig en smula till. Det smakade ruskigt bra! Några klappar har öppnats, och eftersom vi åker till Thailand snart blev det inte allt för många. Men lika glad är jag för det! Nu är det bara tre veckor och två dagar kvar tills vi sitter på planet. Och undrar ni ifall jag längtar, kan jag säga att jag har nog aldrig längtat så mycket till något annat. Kanske kan se det som mitt försenade sommarlov eftersom jag inte fick något i somras, kul det ska bli!

Jag har hunnit vila en stund, och alldeles snart ska jag krypa ner under täcket. Jag har även utökat mitt kuddförråd med två nya, så jag vet någon som kommer sova extra gott inatt! Imorgon öser vi på och vi ses säkert i dimman :)

puss och kram och hoppas ni hade en bra-a jul, det hade jag!

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Som jag tidigare sagt är jag väldigt känslig. Jag kan gråta för minst lilla och för ingenting. Funderar även väldigt mycket och jag tar folk väldigt mycket på orden, alltid. Så ja, jag gråter väldigt ofta. Det är kanske både bra och dåligt. Det är skönt att få ut allt, men samtidigt är det väll inte bra att gråta för mycket heller.

Marry Christmas



God jul på er!
Igår var det en hetsig dag, jag och Lina hängde på stan hela dagen för att få tag på alla julklappar och som sedan skulle slås in. dryga 10,h senare var vi klara och jag somnade då gott inatt ska jag säga! Idag har jag och min favorit varit ute på en julpromenad, hihi. Han är så himla söt med sin röda rosett. Alldeles strax är det grötdags och sedan ska jag hinna duscha och iväg till älskade mommo. Tomt utan dig, vi saknar dig ♥

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

- Människor som bryr sig
- Att vara på krykogården
- Min familj
- Mina vänner
- Min älskade hund
- Skriva av mig i min kära dagbok
- Vara ensam

Alla dessa saker får mig alltid att må bättre på något sätt.
Kanske inte alla samtidigt och inte alla i vissa situationer.
Men mesta dels

Dag 22 – Det här upprör mig

När saker inte går som jag vill, när personer som pratar om ärlighet och samtidigt pratar lika mycket skit -falska männsikor. Det är nog de tre saker som upprör mig mest. Att jag är känslig, det upprör mig med. Att jag inte kan vara arg utan att jag gråter, jag kan inte vara sur utan att jag gråter osv.

Djurplågeri upprör mig rejält
Hur sådana som knappt kan ta hand om sig själv, skaffar barn
Eller dom som inte vill ha barn, skaffar barn
Hur visste plågar sina barn, blä för såna!

Every time you make a move you destroy my mind

Jag vaknade imorse av att det var en borrmaskin som borrade i mitt öra, typ ungefär så, ja. Det är någon som borrar i samma vägg som går till mitt rum, fast på andra sidan. Och i höjd med mitt öra som jag hade mot väggen, så inte roligt! Hoppade nästan ur sängen när jag vaknade.

Ska kliva upp strax och koka lite te, gotti! Halv elva ska jag möta Lina, vi skulle titta nån show på skolan igen. Appropå nånting helt annat, jag kan inte ens använda mascara! Mina ögon gråter inomhus, i snöväder, i regnväder, i solväder, i blåst, i vindstilla, i alla väder som finns. Hade varit rätt skönt att ta bort ögonen så jag slipper med gråtande ögon heeela tiden. Fast då hade jag inte sett något, det vore ju inte så bra. SÅ irriterande bara


This is the day for you and me

Känner mig redan less på min design.. blä!

Idag har jag öst på med att baka en vit kladdkaka med hallon, den skulle vara mellan 40-50min i ugnen.. Dock ville inte mina komma ut riktigt då, så ungefär 2,5h senare tog jag ut dom. Smakade smaskens, riktigt gott vare! Rekomenderar de verkligen!

Bara tre dagar kvar till jul, känns helt knasigt. Längtar till kalle på julen, han är grym! Hade dock varit lite roligare om det kändes som de kändes när man var liten. Då gick dagarna alltid så segt till julafton, hela decembermånad gick segt. Och man längtade jätte, jätte mycket! Men nu har tiden vara ruschat förbi och nu är vi snart där. Anyway, nu ska jag lägga bort datorn!

Har förresten inte haft mitt usb-minne tillgängligt så det har inte blivit några nya bilder.

Dag 21 – En betydelsefull låt

Burning inside - Takida

Den låten betyder väldigt mycket för mig, jag lyssar inte på den så ofta längre. Men det är en av världens bästa låtar och det är en låt som varit med om väldigt mycket. Jag vill inte säga så mycket mer än så, men den betyder otroligt mycket och ja, när jag spelar den rullar alla minnerna upp i huvudet på mig.


Follow Me - Unkle crocker

Den låten betyder också mycket för mig, inte för att den varit med om något speciellt utan för att jag började lyssna på den när jag var ungefär 8-9år gammal, och ända sen jag första gången hörde den har den varit en absolut favorit. Den hänger med än idag

I'm burning inside

It's alright now when you're here
A bit of hope when you look into my eyes
Follow me to the other side
You will never walk alone
I'm always by your side

Hold on tight when we fall into the night
I will guard you now and the rest of my life
But there's one bitter lie, how I did you wrong
It wears me out and leaves me naked, the truth is
always strong

I'm knocked down by your eyes
I think it's gonna happen

She's kind of weak she's not too fine
But I'm burning inside and I'm shaking again, heeey yeah

She's kind of weak she's not too fine
But I'm burning inside and I'm shaking again

It's colder now and you're not home
I'm all awake, thinking of my own

Feels like it's coming down
It hurts being with me
Don't walk away, can't you hear the scream

When she's gone I don't know
Please tell me if it's gonna happen?

She's kind of weak she's not too fine
But I'm burning inside and I'm shaking again, hey hey hey yeah!

She's kind of weak she's not too fine
But I'm burning inside and I'm shaking again

I'm sorry now, I'll make it up somehow
Hurt me with something more and more and more and more!

She's kind of weak, but I'm burning inside, heeey yeah

She's kind of weak she's not too fine
But I'm burning inside and I'm shaking again

Takida - Burning inside

Dag 20 – Den här månaden

..har gått ruskigt fort och snart är den slut!

Denna månad har varit och är fortfarande ruskigt jobbig. Det är inte så att jag varit ledsen hela tiden, nejnej! Om 26dagar är det två år sedan min ängel gick bort. Därför är denna månad så himla jobbig, den påminner mig om allt som hände för två år sedan vid just den här tidpunkten, det känns som att jag återupplever allt som hände då. Det är därför det är så svårt att vara glad ibland, det är därför det är så lätt att jag hamnar i min egen bubbla och låser in mig. Det kanske alltid kommer vara en svår  och jobbig tid, men den för så mycket gott med sig också. All gemenskap vi fick känna innan dagen var kommen. All sista tid vi fick tillsammans med dig, guldvärt! Jag älskar dig, min ängel -för alltid. Jag är helt säker på att vi kommer ses igen, fast vi redan gjort det

Men denna månad har varit bra på sitt sätt med, det är inte bara dåliga saker.

Nightmares


(bild tagen från www.google.se)

Inatt drömde jag om att det var några elaka människor som kidnappade ett barn, i stora detaljer. Vaknade mitt inatten, och jag kunde bara inte somna om, för jag trodde att någon skulle komma och kidnappa mig. Nu sådär på morgonen så känner jag mig bara knäpp när jag tänker så, men inatt var jag helt säker på att någon skulle komma och ta mig.

Tycker verkligen inte om mardrömmar, länge sen jag drömde det senast och det brukar vara periodsvis. Hoppas det här var en engångsgrej.

Jag har blivit en jäkel på att snooza, så nu har jag lite brådis. Har dock bara en lektion nu på morgonen, så efter den ska jag raka spåret hem och lägga mig i sängen igen. Kan man verkligen vara såhär trött?! Tydligen, Känner att jullovet är välbehövligt, efter lovet har jag bara fyra dagar kvar i skolan tills vi åååker!

puuss

Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag ångrar en hel del, bl.a.:

Jag ångrar ett datum i mitt liv, 21augusti -08. Den dagen kommer jag nog alltid tänka på och alltid ångra. Jag sa saker jag inte menade, saker som förändrade hela mitt liv.

Jag har ångest saker jag sagt och saker jag inte sagt. Ångest saker jag gjort och saker jag inte gjort. Ångest över att jag inte tog vara på tiden jag fick, och ångest för att jag tog allt förgivet. Ångest för att jag lät mig själv följa dina ord och jag ångrar att jag gick. Ångest för att det var jag som lämnade

Ta hellre chansen och ångra sig efteråt, än att ångra att du inte tog chansen

Jag kan inte säga det bättre själv

Ska börja med att säga grattis till min käre storebror som fyller hela 21år idag!

Mamma fyller år på tisdag också så vi gick ut och åt igår på nan king, mysigt vare!

Fryser om mina stackars tår, dom är iskalla. Typ som små isbitar som är påväg att falla av när som hellst, inte så att dom gör det. Men nästan.

Har gjort två uppgifter klart från skolan nu, skönt att dom är bortgjorda i alla fall. Har två av maggans uppgifter kvar också, om jag inte hinner klart med de innan jag åker. Kan jag göra dom medans vi flyger eller något. Har ett sista prov kvar och det är på tisdag, jag antar att jag inte kommer orka plugga så himla mycket till det. Vi får väll se hur det går.

Har tittat lite julfilmer idag på teven,  inväntar jobbet och insåg precis att jag missar handbolls EM, tråkigt! Får titta repris eller något. Aja, ska göra något bekvämt, typ sova en stund. Vi hörs!

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Återkommer med det imorgon.

Bring it on

Denna dag har varit riktigt mysig! Morgonen började med en trött jag som snoozade ända fram tills det egentligen var dags att börja bege sig till skolan, då först steg jag upp ur sängen. Klädde på mig och åkte till skolan, fixade lite med min lillebrorsgrej som jag hjälpt med och sedan så förde jag ner den till honom. Har varit på ranten med min söta doggis, det gillade han! Han gillar mig och jag gillar han, alltså gillade han det. Vi var på lite hemliga uppdrag och sedan for vi hem igeen! Har fått mina ögonbryn plockade, skönt det! Och har hunnit färga mosters hår och myst på :)

Är hyfsat trött med tanke på att jag kom i säng först efter kl 03 inatt, då kanske ni förstår varför jag snoozade så himla mycket imorse. Nu ska jag hitta på något roligt, vi hörs!

Dag 17 – Mitt favoritminne

Det finns såklart massvis med favoritminnen med.
Ett av dom är då när jag var liten och skulle gå med farfar till hembygdsgården och tillbaks. Om jag inte minns helt fel hade han en käpp med sig och hans ben var inte bra, han hade någon skena på ena hela benet. Vi lyckades ändå komma fram hela vägen och så satte vi oss på en bänk som fanns där i närheten för att vila. Det är ett av mina favoritminnen, just för att jag fortfarande minns att det hände.Och för att jag minns honom så tydligt fortfarande fast det är över 10år sedan han gick bort ♥

Hela mitt liv är ett favoritminne, tänk hur mycket jag lär mig. Hur mycket erfarenhet jag får av allt som hänt i mitt liv, tänkt hur mycket jag kommer vara med om. Så helt klart är mitt liv mitt minne som står högst upp som favoriter

Alltid en del utav mig

Här skiljs våra vägar i livet
Den väg vi tillsammans fick gå
Jag tog aldrig nånting för givet
Min saknad känns smärtsam ändå


Du skänkte mig glädjen och skratten
I din värld fick jag komma in
Du var den lyssnande rösten i natten
Du gav mig den som var din


Du är för alltid en del utav mig
Som polstjärnans ljus i natten
Jag tänder ett ljus
Som en hälsning till dig
Som en bro över mörka vatten

Du är för alltid en del utav mig
Så fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är alltid en del utav mig


Här skiljs våra vägar i livet
Men du lät mig tidigt förstå
I stjärnorna står det vi skrivit
Tillsammans för alltid ändå


När natten så stilla sig sänker
Finns tystnadens tomhet hos mig
Och likt den klaraste stjärnan som blänker
Så stark är min kärlek till dig


Du är för alltid en del utav mig
Som polstjärnans ljus i natten
Jag tänder ett ljus
Som en hälsning till dig

som en bro över mörka vatten


Du är för alltid en del utav mig
Då fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är alltid en del utav mig


Du är för alltid en del utav mig
Så fjärran men ändå nära
En ängel ska bära min hälsning till dig
Du är alltid en del utav mig

Henrik Åberg - Du är alltid en del utav mig

The stars in your eyes

Gissa om jag är trött! Nu ska jag lägga mig i min underbara sköna säng och försöka förtränga min onda rygg.

Godnatt!

Dag 16 – En minnesvärd kyss

Många minnesvärda kyssar har jag. Det går inte bara att säga en, men en minnesvärd kyss var när jag och min dåvarande pojkvän var på semester med min familj sommaren -07. Vi var på ett av Sveriges största äventyrsbad, och det kändes som att det bara var han och jag som existerade just då, under hela den tiden vi var där. Vi var ensam i en djup bassäng som man var tvungen att gå i en lång, lång trappa nedför för att komma i bassängen. Där var vi, han och jag. De kyssarna är väldigt minnesvärda. För så som jag kände då, ja helt otroligt att det finns sådana känslor!

Another day with the best







Det syns ingenstans att jag nyss julstädat mitt rum. Helt jäkla sjukt! Måste ta tag i det imorgon, såhär ska det inte se ut och såhär får det inte gå till. Hur stökig kan man vara egentligen?

Jag och Lina tänkte fara ut på en liten grilltur idag, vi tog med oss Nixon och åkte upp till luossabacken. Där var snökanonerna igång så vi fick fara vidare, åkte och åkte.. Åkte och åkte, och kom ut på norgevägen, sen hittade vi någon liten lucka som vi parkerade bilen på och tog med oss våran cola, färdig skivade falukorv och doggen ut på en liten upptäcksfärd. Vi hittade dock ingenstans att grilla, så jag letade några småpinnar och lade ut på spåret, det gick inte bra. Nixon tog våra pinnar och började leka med dom, jag tog tillbak dom och försökte få en liten brasa -utan resultat. Tänkte att det skulle gå om jag eldade upp lite av korvskinnet, haha. Det gick inte, Nixon kom och käkade upp det och sedan var tändsticksasken slut. Så vi tog våran falukorvspåse, våran cola och Nixon med oss tillbaka till bilen igen. Haha, det låter kanske inte så kul. Men ett tag trodde jag att jag skulle kissa på mig för jag skrattade så mycket! Å under bilfärden fick min lilla Nicke sitta i bagaget som är liten som en liten tändsticksask, stackarn!

Dag 15 – Mina drömmar

En dröm är så himla mycket

Klara av skolan
Se annat än kiruna
Åka till USA som au pair
Träffa någon som vill samma sak som mig
Skaffa familj
Jag och mina nära & kära får leva ett friskt och lyckligt liv

Drömmar ändras snabbt, på något enkelt vis

En dröm är förstås att bli rik, men det drömmer väll alla om

The ground is shaking underneath, now that you're here

God morgon!

Idag ringde min väckarklocka tidigt, dessutom då när jag sov som skönast. Men jag tog mig upp och nu har jag plugga i någon timme. Så himla typiskt, men såhär är jag. Allt i sista sekund, måste plugga lite mer sen kan jag i alla fall en del, och det räcker för mig. Är sjukt trött så ska nog hinna med att sova en sväng också.

Tänk att  det är dryga veckan kvar till julafton bara, kan inte förstå vart tiden försvann. Idag ska jag till tandis med, hatar att gå dit. hatar det verkligen, det är ont i magen om något! Nu ska jag plugga de sista så jag hinner lägga mig i min sköna säng igen, pusspårej!

Dag 14 – Vad som är typiskt mig

Jag är slarvig
Jag säger mina åsikter, vad jag tycker och tänker kanske för mycket
Jag säger oftast att jag ska göra en sak men ibland tar det lite längre tid innan jag gör det
Jag klarar mig inte utan min lepsyl, mina läppar faller typ samman om jag är utan en dag
Jag tror att det alltid är någon som följer efter mig när jag är ute och går själv på kvällen
Jag har as jäkla svårt att säga nej, ofta dåligt samvete
När jag känner att jag behöver vara ensam måste jag vara det påengång!
Jag älskar att läsa men gör det för sällan
Jag har ofta ett behov av att vara ensam
Jag färgar mitt hår för ofta
Jag är dålig på att plugga
Jag skjuter fram saker till sista sekund
Jag tycker inte om att bestämma
Jag är askänslig, jag skojar inte! Så sjukt känslig är jag..


Det blir inte alltid som man tänkt sig



Livet är fanimig inte lätt, men det var ingen jäkel som påstod det heller. Det är som en berg- och dahlbana, upp och ned hela tiden. Med- och motgångar, så är livet. Om vi inte har motgångar vet vi ju heller inte vad som är medgångar. Om vi inte gör fel, vet vi inte vad som är rätt. Ta vara på livet, det är värdefullt.

Ibland kan man inte välja, men när man väl kan det så är valet ganska enkelt. I alla fall för mig, och kanske för dom flesta av er med? Hellre tar jag tag i det och kämpar mig uppåt, än dräper mig med det och låter mig sjunka


Dag 13 – Den här veckan

Är det fem veckor kvar tills vi åker
Har jag massor med skolarbeten att göra
Längtar jag tills jullovet
Inser jag att det endast är 1,5v till julafton
Vill jag att min lön ska komma
Ska jag jobba 3/7dgr
Saknar jag min mommo mer och mer och lite till

Dag 12 – I min handväska



Ibland har jag handväska och ibland inte, men de saker som alltid följer med mig är:

Min telefon
Lepsyl
Ögonbrynspenna
Piller för magen
Börsen

H A A HA AA

Måste bara säga att en falsk människa som börjar prata om ärlighet och att prata skit är bland det värsta som finns. Kan man bli mer falskare än så? Nästan så att jag skrattar, eller näe. Jag skrattar!

Ibland är jag bara för rolig

2010:12:12



Hittade en fin vovsing i min säng nyss!

Dag 11 – Mina syskon

Fyra syskon har jag. En äldre bror och tre yngre bröder. Jag är alltså ensam tjej, det trivs jag väldigt bra med. Mina syskon ger mig en otrolig trygghet. Visst att man bråkar en del, plus att killar är ju killar. Men jag trivs väldigt bra med dom och ibland känner jag mig som en extra mamma när dom inte gör som jag vill. Att bryr sig är en självklarhet, exempelvis när dom är ute på kvällarna och man väntar på att dom ska komma hem. Om inte någon av dom kommer hem "i tid" blir man orolig.. Det är svårt att sova när man inte vet vart dom håller hus. Men det kanske är sånt som ingår? Att känna att man har ansvar för dom små (och stora så klart), men det gör inte mig något. Mina syskon är allt, så är det bara. Utan dom hade jag varit helt vilse.

anonymjäveel

Anonym om ♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag:
-Det måste ju va lite mer detaljer med färg och sort på allt!

Svar: haha, vem fan bryr sig?

Because you're amazing just the way you're



Alldeles precis har jag varit in till duschen, skönt vare! Visst att jag duschade senast igår, men mitt hår är inte tvättat sedan i tisdags. Det borde ha varit bra, eftersom att jag annars tvättar det var och varannan dag. Anyway, kom på att Idol är ju idag samtidigt som Btwn, beslutsångest alltså. Ska göra mig i ordning, käka lite och sedan ringa en vän.

Hade behövt en livlina, finns det?

090115

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag

Idag hade jag på mig:

jeans (för ovanlighetensskull)
linne
tröja
undisar
sockar

Inte så himla intressant kanske, men där har ni det.

Dag 9 – Min tro

Jag tror på andar, jag tror på ett liv efter döden.
För några år sedan började jag även tro på mig själv.
Jag tror även på att det finns en mening med allt som sker.

Tro på att jag kan lyckas, bara jag vill. Jag tror att det finns en andevärld. I den andevärlden lever min älskade mommo vidare, hon lever med sin själ. Jag var och tittade på Terry Evans tillsammans med min moster och hennes kompis. Jag tror på allt han sa, jag tror på att andarna pratade direkt till honom. Och bara man är mottaglig så går det att komma åt andevärlden. Man måste tro, man kan inte tvinga sig själv till det. Tron är nog stark att göra så att det kommer till en själv. Jag har själv blivit spådd och jag har själv varit till ett medium tillsammans med min mor och moster, och jag har själv hört mommos egna ord.

Jag tror på mig själv, jag tror att jag är kapabel till att lyckas med mina drömmar om jag bara vill. Har jag ingen vilja eller kämpar, kommer jag ingenstans. Jag kommer inte närmare mina drömmar om jag inte vågar tro eller vågar göra något.

Ett tag blev jag helt galen och trodde på att allt jag gjorde och de val jag tog hade med ödet att göra. Jag blev nästan helt besatt av det. Tills en dag då jag fick nog och insåg att såhär kan det inte vara. Men, jag tror verkligen att det finns en mening med allt som händer. Ju mer man går runt och tänker på det, desto mer fel blir det bara. Men ödet, det är ödet som bestämmer.

Dag 8 – Ett ögonblick

Ett ögonblick jag minns från i somras var när vi kikade på Takida. Jag hade sett framemot dom hela sommaren, hela långa sommaren var det bara dom jag längtade efter att se. Jag var så uppspeldt när det väl var bestämt att jag skulle få se dom. Mina favoritlåtar "Burning inside" och "Is it right" spelades hela tiden i högtalarna. När det väl började närma sig helgen var jag helt pirrig i hela kroppen, lyssnade på dom hela, hela tiden. Gud vad jag längtade efter att få se dom igen! Och gud vad jag blev besviken.. Jag kände mig nästan helt mållös när de väl kom upp på scenen. Klart dom var bra, men så mycket sämre än vad jag hade förväntat mig. Jag blev så himla besviken och ledsen. När jag märkte att de inte skulle spela mina favoritlåtar, de som jag sett mest framemot att få höra. Så gick jag därifrån. Klarade inte av att se dom mer.

Efter den dagen har jag knappt kunnat höra på deras låtar, inte ens på mina favoritlåtar. Jag blev så himla besviken så det är sjukt. Kan verkligen inte lyssna på dom, inte i dagsläget eller efter den där kvällen. Deras texter är så himla underbara, jag älskar dom verkligen!

Dock fick jag två takidatröjor i födelsedagspresent, dom är jag oerhört glad för! Självklart, så himla fina :)

Dag 7 – Min bästa vän



Min bästa vän är självklart min fina hund. Han vet så himla mycket om mig, och han dömer mig inte för att jag inte är på ett visst sätt. Jag får vara den jag är och det fina är att han accepterar mig för den jag är. När han kommer för att kramas eller ge en puss, eller då man kommer hem efter att ha vart ute och han verkligen visar hur glad han är för att man är hemma igen! Såna gånger är helt underbara. Det visar verkligen hur mycket han tycker om en. Han ger mig trygghet och jag är så glad när han är med.

Det är ingen som vet allt om mig, det är bara jag och mina kära dagdbok. För ja, jag skriver dagbok och det är nog bland den bästa uppfinningen som finns. Det kommer aldrig finnas en människor som kommer veta allt om mig, förrutom jag själv. Människor sviker, man kan inte lita fullt ut på någon annan än sig själv.

I'm the only girl in the world



Läser fortfarande på min bok, så himla roligt att hitta en bok som man fastnar för som inte handlar om att typ känslor och sånt där, eller som är verklighetsbaserad. Men nu hittade jag en bok som jag fastnade för, lite roligt sådär. I mitt liv just nu gör jag inte så mycket annat än tänker på alla skolarbeten och prov jag har att göra innan jag åker. Eller som exempelvis projektrapporten ska vara klar. (Lycka till med det säger jag då...) Näe, men vetni? Jag tror att det kommer lösa sig ändå, det mesta brukar lösa sig i slutändan och förhoppningsvis det här med!

Ska dyka ner i bokens värld igen och ska även krypa ner under täcket i min nyrenbäddade (lät konstigt? säng.

Det är rätt jobbigt just nu och ännu, jag saknar dig mommo!

Dag 6 – Min dag

Idag när jag vaknade märkte jag att mitt simkort var inaktiv. Lite frustrerande med tanke på att man ändå är så pass beroende av telefonen. Jag körde alla mina småbröder till deras skolor, kom hem och lade mig i sängen igen. Jag hann komma till skolan vid lunch, väl där hade jag inget att göra eftersom min projektkompis inte var där heller. Så jag for hem igen, myste på med både moster och mor. Åkte till skolan igen, eftersom vi skulle handla det vi ska ha till pysseldagen med savogänget. Inge vidare, men det måste göras ändå. Sedan har jag hunnit vara hemma en stund, var förbi Telia och fixade mitt simkort. Dom hade stängt av det, så det funkade inte. Puckon, men det löste sig. Lagat mat har jag gjort, och nyss har jag varit ute på en prommis med min favorit. Följde med min knaskompis på coopan och handlade lite. Och nu ska jag alldeles strax promenera med min favorit igen och möta mor som slutar jobbet.

Det är alltså min dag detaljerat. Haha, kom förresten på nu när jag bäddade sängen att den bästa kudden får det örngott som tillhör påslakanet (om det bara finns ett likadant), den näst skönaste kudden får ett örngott som passar in färgen på påslakanet och den bästa kudden. Och den sista, oskönaste kudden får såklart en ful färg. Med andra ord, lätt att veta vilken som är den bästa och sämsta kudden, istället för att behöva känna sig fram!

Dag 5 – Vad är kärlek

Ja, vad är kärlek?
När kärlek är bra är det alldeles underbart, när kärlek är dåligt är det bland de värsta som finns. Kärlek är så himla mycket, det kan vara kärleken till sin familj, sin första pojkvän/flickvän, kärlek till sin hund osv. Kärlek är stort. Kärlek är lycka, och med lycka kommer kärlek. Kärlek är trygghet och värme. Kärlek är en helt fantastisk och underbar känsla. Med fjärilar i magen och lyckan i sin hand. Sprallig i kroppen och man vet inte vad man ska ta sig till

Kärlek är allt; livet, vänner, familj. Det finns så himla många olika sorters kärlek så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det.

A crasy night









Det blev utgång igår, ruskigt rolig kväll/natt med fina människor. Haha ja, för roligt hade vi då! Elleeeer? Har dock spenderat större delen av dagen i sängen, rätt skönt åde. Blev ingen korpenmatch, pallade inte helt enkelt. Eller min kropp gjorde inte det. Jag tittade den bara, sen promenerade jag hem igen. Gårdagen bjöd nog på liite för mycket alkohol för min del. Utöver det händer det inte mycket. Jag och mor tittar lite film och myser på bara.

Dag 4 – Det här åt jag idag

När räknar man from idag? Efter klockan tolv inatt? För då köpte jag lite empes mat när jag skulle hem från krogen, imorse fikade jag frulle, en nybakt smörgås med vatten, med min mor och lillebror och till middag blev det kyckligwok. Sjukt smarrigt! Till kvällis blir det gotti och massvis med te!

Dag 3 – Mina föräldrar

Mamma Agnetha och pappa Anders
Sjuksköterska och lastbilschaufför
Gifta med varann
Mamma sparsam
Pappa slösam

Utan mina föräldrar hade jag så klart inte varit här jag är idag. Mina föräldrar ger mig trygghet och dom har lärt mig att inte försöka vara någon annan utom mig själv. Jag är lik min mamma till utseendet, och jag har ärvt min pappas envishet. Dom har lärt mig att jag klarar av att stå på egna ben och genom det har jag lärt mig att ta hand om mig själv. Det är dom som fått mig orka igenom allt det jobbiga och ja. Jag älskar dom bååda väldigt mycket!

Dag 2 – Min första kärlek

Första kärleken är så klart speciell, första kärleken minns man alltid och första kärleken är helt underbar. Det finns så klart både bra och dåliga stunder därifrån och min första kärlek varade mellan hösten 06-08. Jag har lärt mig extremt mycket från den och jag har både lärt mig hur kärlek ska vara och hur kärlek inte ska vara. Med första kärleken upplevde jag även hur otroligt mycket man kan älska en människa, det är helt sjukt hur mycket kärlek man kan känna. Det går verkligen inte att beskriva, det måste upplevas. Ångrar saker gör man väll kanske alltid, jag ångrar dock inte min första kärlek, utan kanske lite vad som hände. Kärlek är lycka, och tillsammans med dig var jag det lyckligaste flickan på jorden.
Du gav mig kärlek och jag fick känna av den. Helt underbar
Det är omöjligt att förklara hur mycket kärlek man kan känna
och det är omöjligt att förstå det om man inte upplevt den

Mer än så tänker jag inte säga
Men min första kärlek kommer jag alltid minnas,
och den kommer nog alltid ligga mig varmt om hjärtat

Det kanske inte beskriver min första kärlek så mycket,
men det beskriver en del hur jag kände då och hur den
kärleken var

Jag ville vara stark och klara mig själv



Du gör mitt liv, min söta lilla varelse.
Av att du bara finns till. Du är allt

-
Märkligt att det kunde vara så svårt
Att svälja sin stolthet och be om förlåt
Jag ville vara stark och klara mig själv
Men fan vad jag behöver dig här ikväll


Jag ångrar mig nu, jag vill inte va fri

There's a free way running through the yard



så jävla underbar

Dag 1 – Presentera mig själv

Cassandra Carolina Lindmark heter jag, kallas för mesta delen för Cassi. Är det någon som säger hela mitt namn brukar jag bli lite förvånad, men det händer. Jag är född den 3juni, jag är alltså 18 nu, bor i Kiruna. Sista året på Barn- och fritidsprogrammet och snart tar jag studenten! Att vara med min familj, vänner och bara ta det lungt är något jag föredrar. Korpen innebandy och veteranhandboll håller jag också på med.

Jag bor med min familj mitt på stan, till några månader tillbaks. Innan det bodde vi i Tuolluvaara, där jag spenderat hela mitt liv. Känns grymt konstigt att inte bo där länge, men samtiigt är det skönt att ha nära överallt. Fast kan väll inte påstå att jag inte saknar det. Min favorit bor också med oss, det är såklart vår hund. Nixon heter han, och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Han är, aa min favorit helt enkelt!

Vinter är nog ändock min favorit årstid. Jag tycker om när det är askallt och man får ta på sig mycket kläder, skoter och vara ute. När man efter en hel ute dag kommer in till värmen och får ta på sig mysiga kläder och värma sig med varm choklad eller ett varmt bad.

Som person är jag framåt, jag säger ofta vad jag tycker och hur jag tänker. Ibland är det dock bättre att vara tyst än att säga något alls. Jag har förändrats mycket som person och mitt tänkande de senaste åren, och det är jag sjukt glad för. Jag tänker på ett annat sätt och jag ser allting på ett annat sätt. Jag har förstått att problemet sitter inte i alla andra, utan i mig själv. Jag är postitv för det mesta, just nu är det en period som det är en aning jobbig, just eftersom att denna tid för två år sedan var sjukt jobbig.

Jag jobbar just nu på Radiotjänst och pluggar. Om lite mindre än två månader sitter jag på flyget till Thailand för att spendera fem veckor där. Efter skolan sitter jag antingen på ett flyg på väg till USA för att jobba som au pair ett år, eller så har jag förflyttat mig inom Sverige. We'll see.

RSS 2.0